Ingrediente folosite
Valrhona
Valrhona produce cea mai bună ciocolată din lume în micul sat Tain L'Hermitage, Franța din 1922. De la început, fondatorul companiei și chef patiser Albéric Guironnet a fost dedicat creării unei ciocolate unice, de calitate artizanală, de mare complexitate, echilibrată și cu aromă consistentă. Această misiune de excelență continuă pe măsură ce tradițiile gastronomice ale renumitei Văi a Rhonului își găsesc expresia în gustul delicios al ciocolatei superbe din Valrhona. Timp de aproape un secol, Valrhona a creat o gamă de profile aromatice unice și recunoscute prin perfecționarea tehnicilor de îmbunătățire a aromei boabelor rare de cacao, cultivate pe un teren selectat magistral pentru terroirul său. Astăzi, chefi patiseri si ciocolatieri de renume se bazează pe Valrhona pentru a experimenta cel mai bun lucru pe care îl poate avea ciocolata.
Foarte puțini ciocolatieri merg atât de departe încât să devină cultivatori, dar pentru a afla mai multe despre cacao, a-i supraveghea calitatea și a-i garanta rafinamentul, Valrhona a stăpânit toate aspectele industriei. În acest spirit, Valrhona a decis să-și deschidă și să-și opereze propriile plantații, mai întâi în Venezuela și, mai recent, în Republica Dominicană.
Foarte puțini ciocolatieri merg atât de departe încât să devină cultivatori, dar pentru a afla mai multe despre cacao, a-i supraveghea calitatea și a-i garanta rafinamentul, Valrhona a stăpânit toate aspectele industriei. În acest spirit, Valrhona a decis să-și deschidă și să-și opereze propriile plantații, mai întâi în Venezuela și, mai recent, în Republica Dominicană.
Elle & Vire
În decembrie 1945, Auguste Grandin, fermier francez și primar al orașului Condé-sur-Vire din Normandia, a creat cooperativa agricolă producătoare de unt din văile Elle & Vire. Această nouă cooperativă a grupat 17 fermieri.
De la colectarea untului produs de fermă, cooperativa a progresat treptat la colectarea smântânii lactate pentru a produce unt pasteurizat, începând din 1948. Vânzarea produselor fabricate în Condé-sur-Vire s-a răspândit la nivel național, cu prezență pe piețele acoperite din Paris și principalele orașele Franței.
Pe baza acestei creșteri, actualul sediu de la Condé-sur-Vire a fost inaugurat în noiembrie 1950. În decembrie 1954, noi cooperative au aderat la Elle & Vire și au devenit Union Laitière Normande (ULN) în 1962. De asemenea, a continuat să se dezvolte și organizația industrială: producătorii de lapte s-au concentrat exclusiv pe producția de lapte cu centralizarea tuturor prelucrărilor din Condé-sur-Vire (smântână, unt și, de asemenea, lapte praf).
În 70 de ani, Elle & Vire a devenit un mare brand francez de produse lactate, aproape de preocupările clienților săi și bine cunoscut, nu în ultimul rând, prin numeroasele sale reclame TV:
- Nr.1 pe piața cremelor;
- Nr.2 pe piața untului;
- 7 gospodării din 10 au consumat cel puțin un produs Elle & Vire în 2015 și au încredere în marcă;
- 9 din 10 francezi cunosc marca
De la colectarea untului produs de fermă, cooperativa a progresat treptat la colectarea smântânii lactate pentru a produce unt pasteurizat, începând din 1948. Vânzarea produselor fabricate în Condé-sur-Vire s-a răspândit la nivel național, cu prezență pe piețele acoperite din Paris și principalele orașele Franței.
Pe baza acestei creșteri, actualul sediu de la Condé-sur-Vire a fost inaugurat în noiembrie 1950. În decembrie 1954, noi cooperative au aderat la Elle & Vire și au devenit Union Laitière Normande (ULN) în 1962. De asemenea, a continuat să se dezvolte și organizația industrială: producătorii de lapte s-au concentrat exclusiv pe producția de lapte cu centralizarea tuturor prelucrărilor din Condé-sur-Vire (smântână, unt și, de asemenea, lapte praf).
În 70 de ani, Elle & Vire a devenit un mare brand francez de produse lactate, aproape de preocupările clienților săi și bine cunoscut, nu în ultimul rând, prin numeroasele sale reclame TV:
- Nr.1 pe piața cremelor;
- Nr.2 pe piața untului;
- 7 gospodării din 10 au consumat cel puțin un produs Elle & Vire în 2015 și au încredere în marcă;
- 9 din 10 francezi cunosc marca
Callebaut
În 1911, Octaaf Callebaut, nepotul unui fabricant de bere din micul oraș belgian Wieze, a lucrat în secret la prima sa rețetă de ciocolată. De luni de zile, parfumul fin al boabelor de cacao proaspăt prăjite îi făcuse pe toți curioși. Când fabricanții de bere au gustat în sfârșit prima sa ciocolată care ieșea din conche, au asistat la nașterea celei mai bune ciocolate belgiene a lui Callebaut. Foarte curând, magazinele mici din satele care au ieșit din plin și clienții lor au devenit pasionați de această nouă ciocolată ... și vestea s-a răspândit rapid.
În 1996 Callebaut fuzionează cu francezii de la Cacao Barry. Callebaut rămâne un brand 100% belgian - cu toate cele mai bune ciocolate belgiene fabricate în Belgia de la cacao la ciocolată.
Cu sediul în Zurich, Elveția, Grupul Barry Callebaut este cel mai mare producător mondial de produse de ciocolată și cacao de înaltă calitate, stăpânind fiecare pas din lanțul valoric, de la aprovizionarea cu materii prime până la producerea celor mai bune bomboane de ciocolată. Sunt inima și motorul industriei ciocolatei și misiunea lor este să fie numărul unu în toate segmentele atractive de clienți.
În 1996 Callebaut fuzionează cu francezii de la Cacao Barry. Callebaut rămâne un brand 100% belgian - cu toate cele mai bune ciocolate belgiene fabricate în Belgia de la cacao la ciocolată.
Cu sediul în Zurich, Elveția, Grupul Barry Callebaut este cel mai mare producător mondial de produse de ciocolată și cacao de înaltă calitate, stăpânind fiecare pas din lanțul valoric, de la aprovizionarea cu materii prime până la producerea celor mai bune bomboane de ciocolată. Sunt inima și motorul industriei ciocolatei și misiunea lor este să fie numărul unu în toate segmentele atractive de clienți.